maandag 10 september 2012

Mensen als productiemiddel

Mensen als productiemiddel

Mensen als productiemiddel komt in principe in ieder land voor. Alleen gebeurt het overal op een andere manier, in Nederland zijn hier enorm veel regels voor gemaakt. Nederland kent ook andere tijden, zo was er vroeger ook hier slavernij. Nu komt dit niet meer voor, helaas zijn er nog wel landen waar dit nog gebeurd. Maar er zijn nog meer problemen in de wereld op dit gebied. Zoals: kinderarbeid, mensen krijgen slecht of niet betaald voor hun arbeid, mensen hebben werk met enorm slechte werkomstandigheden. 

Mensenhandel

Mensenhandel komt ook voor in de EU, naar verwachting worden er ieder jaar zo'n 100000 mensen Europa binnengesmokkeld. Dit zijn voornamelijk meisjes of vrouwen 79% van de binnengesmokkelde mensen wordt gebruikt voor de prostitutie. De overige 21% wordt gedwongen tot arbeid, ze worden gebruikt voor orgaanhandel of illegale adoptie. 



Kinderarbeid

Er is sprake van kinderarbeid als er een kind jonger dan 14 jaar een deel van de dag werk verricht. Er zijn Nederland zijn er ook kinderen die een bijbaan hebben maar zij hebben geen vies of zwaar werk. En als belangrijkste punt zij kunnen naar school en hun leven wordt niet afgepakt. Bij kinderarbeid is dit wel het probleem! 

 Er zijn in de wereld z'n 200 miljoen kinderen die moeten werken. Van die 200 miljoen is er 25% van in India, hier komt ook de meeste kinderarbeid voor. dit ondanks er in India een wet is die zegt dat kinderen onder de 14 jaar niet mogen werken. Ook staat in die wet dat kinderen tot 14 jaar gratis (van de overheid) naar school mogen maar toch kiezen de ouders er vaak voor om hun kinderen te laten werken zodat er thuis geld binnenkomt. De ouders hebben vaak zelf geen werk omdat dit door hun kinderen wordt gedaan. Werknemers hebben liever kinderen omdat zij goedkoper zijn. Als deze kinderen later zelf kinderen hebben worden zij weer gebruikt voor het werk. En zo blijft de kinderarbeid bestaan. 




Bronnen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten